Maraqli Melumatlar ve gozellik sirleri → Evdar xanimlara faydali meslehetler
Bəzən kartofun qabığını soyduqdan sonra müxtəlif səbəblər üzündən onu bişirmək lazım olmur. Belə vaxtda narahat olmayıb, soyulmuş kartofun üstünə un səpin. Soyulmuş kartofu unun içərisində saxlasanız o, qaralıb qurumaz.
* * *
Keks, tort, peçenye təzə qalıb köhnəlməsin deyə onların içərisində bir parça çörək qoyulmuş dəmir qutuda saxlamaq lazımdır. Belə vaxtda qutudakı çörəyi iki gündən bir dəyişdirib təzəsi ilə əvəz etməyi unutmayın.
* * *
Duxovkanın isti – soyuqluğunu belə təyin edirlər: orta közə bir vərəq ağ kağız sərib azca gözləyir, sora qapısını açıb baxırlar: əgər kağız qızarmışsa – deməli duxovka çox istidir, bozamışsa – deməli piroq və bulka bişirmək Ardı »