Şorbalar ve Helimler → Yerkökülü Kartof Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
2 kartof
1 yerkökü
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
Yarım limon
Zeytun yağı
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Təzə soğan
İÇİ:
Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Yerkökü, kartofları rəndələyirik. Əvvəl yerkökü qazana əlavə edirik, soğanla birlikdə qovururuq. Bir az sonra kartofu qoyuruq. Qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ara sıra suyunu nəzarət edib, lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Tərbiyəsi üçün, qatiqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və çırpma teliylə Ardı »