Şorbalar ve Helimler → Gül kələm Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 çiçək gül kələmi
1 dəstə ispanaq yarpağı
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 paket krem
Duz
Su
Duru yağ
İÇİ:
Gül kələmi və ispanağı ayrı xarratlıq taxtalarında incə bir şəkildə doğrayırıq. Soğanı da incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ və kərə yağı ilə birlikdə qazanda qovururuq. Qovrulan soğana gül kələmi əlavə edib bir az daha qovurmaya davam edirik.
Bir az isti su əlavə edib gül kələmi qaynadırıq. Gül kələmi 3-4 dəqiqə pörtdedenden sonra doğranmış ispanaqları elave edirik,taxta qaşıq ilə qarışdırıb qapağını bağlayırıq. İspanaqları əlavə etdikdən 2 dəqiqə sonra Ardı »