Saglamliq → Yeni ildə kökəlməmək üçün ip ucları
Qırmızı ət yerinə balıq, toyuq və hind toyuğunu seçin. Ancaq yediyinizin miqdarlarına və bişirmə şəklinə diqqət edin.
Yağ istehlakını azaldın. Qatı yağlar yerinə duru yağları, xüsusilə zeytunyağından istifadə edin.
Yeməyinizi yavaş yavaş yeyin. Sürətli yeyərkən daha çox insulin ifraz olunur, bu da həm yağın bədəndə yığılmasına, həm də qaraciyərdə xolesterol istehsalının artmasına səbəb olar.
Çərəzlər xüsusilə ürək xəstəliklərinin önlənməsində əhəmiyyətli yerə sahib qida maddələridir. Çərəzlərdə olan doymamış yağ turşuları ilə bitki mənşəli xolesterolu salar. Amma həddindən artıq istehlak edilməməlidir.
Antioksidan təsiri olan meyvə və tərəvəzlərə üstünlük verilməlidir.
Spirt istifadə edirsinizsə qırmızı şərabı seçin və ən çox 2 qədəh istehlak edin.
Şorba, tərəvəz yeməyi yanında 2-3 diş Ardı »